Få skattefradrag for MobilePay-donationer

Når Kirkens Korshærs indsamlere banker på døren på søndag, er det muligt at få skattefradrag automatisk, hvis du giver et bidrag med MobilePay.

Det har altid været muligt at trække sine bidrag til godgørende organisationer fra i skat, hvis man havde mulighed for at oplyse sit CPR-nummer, og nu gælder det altså også for bidrag givet med MobilePay.

Brugerne skal blot inde i MobilePay sige ja tak til, at de velgørende organisationer automatisk oplyser SKAT om en donation. Derefter vil fradraget indgå i årsopgørelsen for indeværende skatteår. Det samtykke kan brugeren altid selv annullere, hvis man alligevel ikke ønsker skattefradrag.

- Det er en løsning, som vi har meget store forventninger til, siger Robert Hinnerskov, generalsekretær i Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation, ISOBRO:

- Mange danskere støtter velgørende foreninger og er på den måde med til at kanalisere millioner af kroner ud til bl.a. verdens fattigste, sygdomsramte, socialt udsatte og mange andre gode formål. Danskerne har allerede taget mobilbetaling til sig, og det er derfor et særdeles godt tiltag, at man nu også får mulighed for at få fradrag for gaver, når man donerer penge på denne måde.

Sådan tilmelder du dig skattefradrag ved donationer i MobilePay

1. Åben 'Indstillinger' i menuen
2. Vælg 'Donationer' under 'Funktioner'
3. Slå 'Skattefradrag for donationer' til
4. Indtast dit NemID og du er tilmeldt.

Spørgsmål og svar til MobilePay-brugerne

1. Hvordan tilmelder jeg mig skatte-fradragsløsningen?
Du kan altid tilmelde dig under indstillinger. Første gang, du laver en donation til en velgørende organisation, der er tilmeldt løsningen, vil du også have mulighed for at aktivere løsningen. Ved tilmelding skal du give dit NemID-samtykke. Det er påkrævet, for at vi kan sende dit cpr.nr. videre til den velgørende organisation.

2. Hvem vil modtage mit cpr. nr., og hvordan vil det blive anvendt?
Dit cpr.nr. vil kun blive videresendt til de velgørende organisationer, du har doneret til, og som er tilmeldt løsningen. Dit cpr.nr. vil blive sendt til de velgørende organisationer via en sikker kanal og vil kun blive anvendt til at sende videre til SKAT.

3. Kan jeg fortryde min tilmelding?
Du kan altid fortryde din tilmelding og trække dit NemID-samtykke tilbage. Det har du hele året til, da vi først sender dit cpr.nr. til de velgørende organisationer efter årets udløb. Hvis du afmelder funktionen i et nyt år, vil donationer fra sidste år stadig blive indberettet.

4. Hvor kan jeg se, hvilke velgørende organisationer, jeg vil få skattefradrag for?
Der vil løbende komme flere velgørende organisationer på, som du kan få skattefradrag for, når du donerer. Her kan du se en opdateret liste over de velgørende organisationer, hvor du lige nu kan få skattefradrag.

5. Hvornår kan jeg se, at jeg har fået skattefradrag for min donation?
Så snart din årsopgørelse fra SKAT ligger klar digitalt, vil du kunne se, at du har fået skattefradrag for din(e) donation(er). Du vil ikke kunne se de enkelte donationer, men en samlet sum. Har du spørgsmål hertil, bedes du rette henvendelse til enten den velgørende organisation eller SKAT.

6. Er der en maksimumsgrænse for hvor meget, der kan indberettes?
Ja, SKAT fastsætter en max. grænse for, hvor meget skattefradrag du kan få. I 2016 er grænsen 15.200 kr. Du kan se gældende regler her. MobilePay tager ikke stilling til, hvor meget du kan donere, det er SKATs ansvar.