POLITIKERE: GRATIS TERAPI TIL PSYKISK SÅRBARE

Et flertal i Folketinget åbner nu op for gratis terapi til angstramte og depressive. 

Belært af resultaterne fra en engelsk undersøgelse, vil partier på tværs af det politiske landskab nu se nærmere på en løsning, som gør det muligt for psykisk sårbare danskere med selv ringe indkomst at få professionel hjælp. En hjælp, der i mange tilfælde kan være første skridt på vejen til en bedre hverdag.  

I Sct. Nicolai Tjenesten, som året rundt modtager tusindvis af opkald fra mennesker med ondt i livet, kender man alt til udfordringerne hos denne stadigt stigende gruppe i samfundet.

Leder Stine Lene Hansen fortæller: 

 - Netop denne gruppe af depressive og angste fylder meget i Sct. Nicolai Tjenesten. Den angstramte magter hverken sit eget selskab i ensomhed eller at varetage arbejde, foreningsliv eller andre sociale fora.

Angsten accelererer, idet røret bliver lagt på, fortæller hun. Alene det at ringe op kan virke uoverskueligt. 

 - Den depressive, der har fået mod til at ringe til os og endnu mere modigt, har fundet vej til vores dør, kan ikke overskue hverdagen, derfor bliver vi dem, der siger godmorgen, og måske god nat. Vi bliver dem, der opmuntrer dem til at holde fast i dagens plan om at vaske en maskine tøj, købe mælk eller få trukket gardinerne fra. 

Stine Lene Hansen hilser tilbuddet om gratis hjælp til skæbnerne i den anden ende af røret velkommen. 

 - På grund af det stigende antal mennesker, der gerne vil igennem til Sct. Nicolai Tjenesten, bliver flaskehalsen for samtalehjælp mere og mere snæver. Disse grupper bruger os intensivt, når de er ud over det værste, hvor de intet kan. Vi lytter til dem og taler med dem om noget andet end alt det svære, der ellers fylder, så der gives plads til normalitet midt i det, som de er absolut alene om, sammen med alle de andre angste og depressive. Så det er bestemt kærkomment.

Informations artikel om sagen kan læses her.

Og du kan læse mere om Sct. Nicolai Tjenestens 60-års-fødselsdag d. 12. september her.