Bliv frivillig

Der er mange muligheder for at være frivillig i Kirkens KorshærKirkens Korshær har cirka 8.000 frivillige landet over. Uden dem ville vi slet ikke være i stand til at udføre vores sociale hjælpearbejde. Der er mange muligheder for at være frivillig medarbejder hos os.

Genbrugsbutikkerne
Kirkens Korshær har over 200 genbrugsbutikker fordelt over hele landet. Overskuddet fra butikkerne går til at drive væresteder og andre former for tilbud til socialt udsatte.

Det lokale hjælpearbejde
Som frivillig på et værested eller en varmestue skal du have lyst, evne og overskud til at være sammen med skæve eksistenser og mennesker i nød. Det er en udfordrende og givende opgave, der kræver rummelighed. Andre opgaver i det lokale hjælpearbejde kan være at hjælpe til med lektiehjælp, de steder, hvor der kommer enlige forsørgere med børn. Det kan også være at tage med ud på kræmmermarkeder. Eller noget helt tredje.

Storkredsudvalg
Du kan også arbejde med forskelligt støtte- og oplysningsarbejde i storkredsudvalg  landet over. Her arbejder frivillige for at skaffe penge og lokal opbakning til Kirkens Korshærs arbejde. Det kan f.eks. være ved at afholde foredrag, bazar, loppemarked og udstillinger om Korshærens arbejde. Aktiviteterne sker gerne i samarbejde med folkekirkens menigheder og andre lokale partnere og butikskredsene.

Rådgivning
Sct. Nicolai Tjenesten er et anonymt samtaletilbud til mennesker, der mangler nogen at tale med. Der er otte Sct. Nicolai Tjenester landet over, og der er åben en stor del af døgnet. Tjenesten kunne ikke drives uden de mange frivillige.

I København driver Kirkens Korshær et rådgivningscenter for fattigdomsmigranter, der kommer til Danmark i håbet om at finde arbejde. I Kompasset søger nogen af dem hjælp til at forstå det danske samfund og arbejdsmarked. Det er frivillige, der rådgiver fattigdomsmigranterne.

Julemarked
Hvert år driver frivillige medarbejdere i Kirkens Korshær en lille butik ved Tivolis julemarked, hvor der bliver solgt forskellige strikvarer, lys m.v.

KONTAKT OS
Hvis du vil vide mere om at være frivillig i Kirkens Korshær eller søger et sted, hvor du kan gøre en forskel, kan du kontakte landssekretæren i din landsdel, som kan hjælpe dig videre.
Her kan du finde landssekretæren for dit område