Gavegivningens gode cirkel

Give og gave kommer af samme ord. En meget nærliggende emnekreds i december måned i Danmark og i Kirkens Korshær et omdrejningspunkt hele året rundt. For Kirkens Korshærs sociale arbejde hviler på, at der er nogen, som vil give, og at der er nogen, som modtager. Somme tider er det tydeligt, at der er en person, som giver, og en anden, som modtager. Men ofte er det det samme menneske, som både er giver og modtager. Ved at give får man, og ved at modtage giver man tilbage. For giveren kan jo først være giver, hvis der er nogen, som vil modtage. Derfor er det en rettighed, både at få lov at give og at modtage.

Kirkens Korshær arbejder på basis af det kristne budskab. Den gave, Gud har givet med Jesus Kristus, er grundlaget for alle gaver os mennesker i mellem. I julen bliver vi mindet om, at Jesus kom til verden hos fattige mennesker og livet igennem levede et udsat liv sammen med andre i samme situation. Hans gave er at fortælle os, at vi har Guds kærlighed. Vi skal ikke ofre til Gud eller foretage bestemte øvelser for at gøre ham tilfreds. Han elsker os. Derfor kan vi bruge alle ressourcer og energi på andre mennesker i bevidstheden om, at vi alle er elsket af Gud uden at have gjort os specielt fortjent til det.

Ligeværdighed er omdrejningspunkt, når gaven skal gives. Klogt sagt: Ingen er så rig, at man ikke har brug for at modtage, og ingen er så fattig, at man ikke har noget at give. Vi hænger sammen i gavegivningens gode cirkel.
Vi oplever i Kirkens Korshær, at menneskelivet kan få lov at folde sig ud i given og modtagen, og at gode øjeblikke året igennem lyser dagene op.

Tak for årets medleven i Kirkens Korshærs arbejde og glædelig jul!