Sct. Nicolai Tjenesten

Sct. Nicolai Tjenesten er en folkekirkelig samtaletjeneste, der blev oprettet i 1957 af Kirkens Korshær, som Danmarks første telefonrådgivning.

Alene i København er der årligt mere end 26.000 samtaler. Mange ringer, fordi de er ensomme eller fortvivlede og derfor mangler en at tale med. Men der er ingen begrænsninger for, hvad man kan tale om. Man kan henvende sig anonymt og medarbejderne har tavshedspligt. Tjenestens formål er at tilbyde en lyttende og accepterende samtale.

Alle kan få kontakt til den lokale tjeneste på nummeret 70 120 110 og til København på 3312 1400.
I København er der også mulighed for at henvende sig personligt på Nikolaj Plads 15, 1067 Kbh. K.

I 1958 blev der oprettet Sct. Nicolai Tjenester i Aalborg og Odense, og i dag findes der i alt otte tjenester fordelt over hele landet. I København er der fire lønnede medarbejdere og ca. 250 frivillige. De øvrige tjenester består udelukkende af frivillige medarbejdere.

Besøg Sct. Nicolai Tjenestens hjemmeside

Arresthusarbejdet >>

Kirkens Korshær har tre medarbejdere, som besøger og taler med de indsatte i landets arresthuse.

Varmestuer >>

Kirkens Korshær driver varmestuer over hele landet samt natvarmestuer i fem større byer.

Bliv frivillig >>

Der er omkring 8.000 frivillige i Kirkens Korshær. Du kan også være med til at hjælpe medmennesker i nød.