Vores frivillige

Mød en frivillig

Kirkens Korshær har cirka 8.000 frivillige. De er aktive i eksempelvis genbrug, kredsarbejde eller på væresteder. Uden dem ville vi slet ikke være i stand til at udføre vores sociale hjælpearbejde. Du kan også blive frivillig. Læs mere om de forskellige muligheder eller kontakt landssekretæren for din landsdel, som kan hjælpe dig videre.

Livet kommer i perspektiv
Det var nogle af Jette Brøggers venner, som allerede var frivillige i Sct. Nicolai Tjenesten, som foreslog hende at blive frivillig. Det er snart fem år siden. Efter en ansøgning og en samtale var den pensionerede skolelærer ”ansat” og kom på sin første vagt i samtaletjenesten, som ligger på Nikolaj Plads i København. Her tager over 200 frivillige årligt imod mere end 26.000 samtaler.

- Jeg må indrømme, at det var en smule angstprovokerende at blive kastet ud i de første samtaler, og jeg kan endnu huske en kvinde, som jeg tale med den allerførste gang. Det gør også stadig et stort indtryk på mig at tale med folk, som møder op personligt.

- Men man skal hele tiden huske på, at det er mennesker i nød, der ringer ind, så det er ikke mig, der er i fokus, Det sætter ens eget liv i perspektiv, og det er rigtig sundt.

Resten af artiklen om Jette, kan læses her.

Fællesskab og købmandskab
Som nytilflyttet københavner i Middelfart efter pensionsalderen kan det være sin sag at skaffe sig nye bekendtskaber. For Alice Mortensen blev hendes frivillige engagement i den lokale Kirkens Korshær Genbrug en døråbner i den henseende.

Da Kirkens Korshær stod for at åbne en helt ny butik i Middelfart, øjnede den tidligere blomsterhandler muligheden for at bruge sine kreative evner og få nye bekendtskaber, samtidig med at hun kunne være med til at skaffe penge til Kirkens Korshærs sociale arbejde.

Jeg kan godt lide købmandskabet i det. Hvis vi kan lave noget godt og få penge i kassen, fortæller Alice om, hvorfor hun er blevet ved.

Resten af artiklen om Alice, kan læses her.