Nyhed

Mød Kirkens Korshær på Folkemødet

Igen i år kan du møde Kirkens Korshær på Folkemødet. Hver dag kan du deltage i events, hvor du kan høre mere om, hvordan vi hjælper udsatte mennesker i hele Danmark. Vi håber, at I vil kigge forbi, så vi sammen kan blive klogere.

Kirkens Korshær på Folkemødet

Torsdag den 15. juni

(U)-Lykkehjulet præsenteres - quiz om udsathed i Danmark

Sidste år testede vi et lykkehjul, hvor quiz-spørgsmål om udsathed og Kirkens Korshær var temaerne. Det vakte stor interesse og derfor udvider vi nu dette til både at være et tidslåst event, men også noget der løbende findes frem igennem hele folkemødet, for at få liv i vores telt. I 8 kategorier kan man som enkeltperson eller gruppe svare på spørgsmål og teste sin viden om alt fra rettigheder for mennesker i Danmark, hjemløse migranter, facts om udsathed, genbrug og frivillighed, udsatte børnefamilier og alt andet som relaterer sig til udsathed blandt mennesker der lever i Danmark.

Om arrangementet

Aktivering/involvering - Socialpolitik og integration - Sundhed, omsorg og forebyggelse

Kirkens Korshær Storkøbenhavn og Bornholm

11.00- 12.30

A32 - Kirkens Korshær

Straf og eksklusion i de københavnske byrum

Dark design og lovgivning, som straffer tiggeri og overnatning på gaden, fører til eksklusion af de mest udsatte hjemløse borgere i København. Selvom alle personer i hjemløshed bliver ramt af den sociale eksklusion i byrummet, er det migranter, som mærker det allermest på egen krop. De fleste som straffes for overnatning på gaden og for tiggeri er migranter fra østeuropæiske lande. Men hvem er de hjemløse migranter? Hvem er det som bliver ramt af dark design? Hvem er det, som dømmes for utryghedsskabende tiggeri og overnatning på gaden? Ofte er det fattige migranter, som er kommet til Danmark for at lede efter arbejde og et bedre liv. Typisk er det EU-borgere, som benytter deres ret til fri bevægelighed i EU. Nogle får arbejde, mens andre lever på gaden og forsøger at tjene penge ved at samle flasker eller sælge hjemløsemagasiner. Hjemløshed og fattigdom skal bekæmpes. Men bøder og fængselsstraf krænker Danmarks internationale menneskerettigheder og er ikke en værdig vej at gå.

Om arrangementet

Interview/samtale - Socialpolitik og integration - Retspolitik og forvaltning

Kirkens Korshær Storkøbenhavn og Bornholm

14.00- 15.00

A32 - Kirkens Korshær

Fredag den 16. juni

Maria Projektet

Lise Christina Rasmussen og Matthias Borello fortæller om Maria Projektet – et kunstprojekt, der med base i Mariakirken på Vesterbro søger nye socialetiske modeller for samtale, samvær og samfund. Projektet er drevet af en idé om, at kunsten kan være et forum for metodisk udveksling og udvikling, og værkerne er forskellige forsøg på at udvikle en socialetisk tilgang og metode, der kan sætte nye dagsordener for hvordan vi – i kirken, i kunsten og i offentligheden – lytter, taler, handler og tænker socialetisk. Projektet er drevet af begreber som socialt engagement, forsoning, læring, fordybelse og forståelse, og præsenterer forskellige værker af internationale samtidskunstnere over en to-årig periode. På Folkemødet får du en smagsprøve på to af Maria Projektets udstillinger: Stine Marie Jacobsens Law Shifters – Come as Your Avatar og Hanne Lise Thomsens publikation om stofmiljøet på Vesterbro.

Om arrangementet

Foredrag/tale - Socialpolitik og integration - Offentlighed, dialog og diskussion

Kirkens Korshær Storkøbenhavn og Bornholm

10.00- 11.00

A32 - Kirkens Korshær

Nej tak til børn i fattigdom

At børn i et af verdens rigeste lande stadig vokser op i fattigdom virker ubegribeligt, derfor har en lang række organisationer slået sig sammen under #nejtaktilbørnifattigdom. I dette event på folkemødet, vil du kunne møde rigtig mange af dem i teltet! Kom og hør hvordan egmontfonden det sidste år har arbejdet for at sætte fokus på kampen for fattige børn i Danmark, i år skal de give stafetten videre til bydelsmødrene. Bydelsmødrene er valgt i år for deres arbejde med socialt udsatte familier især i Ghettoer, her får de familierne til i højere grad at tage del i børnenes fritidsliv. De får flere i arbejde og danner dermed grund for at familierne kommer ud af fattigdom. Eventet indledes med et oplæg fra Kraka om fattiges børns muligheder for at deltage i fællesskaber i fritiden. Der vil tilsidst være mulighed for at møde formændene for organisationerne som er medarrangørerer af eventet.

Om arrangementet

Debat - Børn, unge og undervisning - Socialpolitik og integration

Børnesagens Fællesråd Socialpædagogerne Dansk Socialrådgiverforening Kirkens Korshær BROEN Danmark Grønlandske Børn Red Barnet 3F Børns Vilkår BUPL Landsforeningen LIVSVÆRK HOME_START Familiekontakt Danmark Dansk Flygtningehjælp FOLA - Forældrenes Landsorganisation Moedrehjælpen Egmont Fonden FOA HK Danmark

Regionschef Jonas Jakobsen deltager på vegne af Kirkens Korshær og vil læse en case op fra Kirkens Korshærs familietilbud. 

12-00-13.00

J17 – Børnesagens fællessråd

Send pengene retur - Nej til socialpolitiske lappeløsninger

SAND fik en ekstra pose penge til at dele ud som vinterhjælp. Men vi takkede nej. Ikke fordi hjemløse har penge nok, men fordi det er andre løsninger, der skal i brug, hvis man fra Christiansborg virkelig mener man vil gøre en forskel for udsatte. Vi skal debattere om SAND med denne beslutning tog brød ud af munden på hjemløse eller om det er en rimelig pris for at insistere på værdig og varig hjælp til udsatte når krisen kradser. Når man kan lave hjælpepakker og varmechecks til andre grupper, hvorfor skal nogle af de mest udsatte så klare sig med økonomiske lappeløsninger?

Om arrangementet

Debat - Socialpolitik og integration - Økonomi, finans og skat

SAND - De hjemløses Landsorganisation

Chef for Kirkens Korshær, Jeanette Bauer, deltager i debatten. 

12.15 - 13:00

A12 - SAND  De hjemløses Landsorganisation

Stofindtagelsesrum – Vejen til værdighed for stofbrugere

41.342. Det er antallet af stofindtag i Kirkens Korshærs stofindtagelsesrum sidste år. Selvom det kun en lille del af befolkningen, der har set et stofindtagelsesrum indefra, så kender Kirkens Korshær arbejdet særdeles godt. For vi driver tre ud af fem stofindtagelsesrum i Danmark. I Odense, Aarhus og Vejle – og derved alle stofindtagelsesrum udenfor København. Det er Kirkens Korshærs klare erfaring fra virkeligheden, at stofindtagelsesrum sikrer værdighed, redder liv og bygger bro til liv uden stoffer. Derfor kæmper vi for, at der oprettes flere stofindtagelsesrum i Danmark. Kom forbi til en snak om stofindtagelsesrum. Hør om hvorfor Kirkens Korshær, en organisation som bygger på folkekirkelige værdier, lægger adresse og personale til stofindtagelsesrum. Og få et indblik i, hvordan et stofindtagelsesrum ser ud, hvordan de 41.342 stofindtag foregår, og hvem der har gavn af at kunne indtage egne, medbragte stoffer under værdige forhold.

Om arrangementet

Reception/salon - Socialpolitik og integration - Sundhed, omsorg og forebyggelse

Kirkens Korshær

13.30-14.30

A32 – Kirkens Korshærs

Fra velfærdsstat til velfærdssamfund. Lever det frie valg?

Regeringen har som ambition at ”gå fra en velfærdsstat til velfærdssamfund med meget mere lokal frihed og forandringskraft”. Hvad er egentlig forskellen på en velfærdsstat og et velfærdssamfund? Og hvis der er forskel – har man så i virkeligheden modet til at erstatte topstyring med tillid? Og hvordan sikrer man de ældres rettigheder og sundhed, hvis alle kan gøre, som de vil? Og skal ungarbejdere og ildsjæle ind på plejehjemmene for fællesskabets skyld, eller fordi det er en bekvem måde at løse rekrutteringsudfordringerne på? Dansk Erhverv inviterer til debat om velfærdssamfundets fremtid og sjæl.

Om arrangementet

Debat - Sundhed, omsorg og forebyggelse - Vækst, erhverv og beskæftigelse

Dansk Erhverv

Chef for Kirkens Korshær, Jeanette Bauer, deltager i debatrunde 2: hvordan velfærdskagen skal skæres, og hvem skal levere, hvad?

15.15-16.00

Lørdag den 17. juni

Sårbare og udsatte familier på Bornholm

Vi vil give et indblik i arbejdet i Børnecaféen og fortælle om de familier, vi møder. Derudover ønsker vi at dykke ned i især to spørgsmål: 1) Storskalaprogrammet “De Små Børns Bornholm” udløber til næste år - hvordan skal den stafet som projektet har sat i gang i, tages videre? Så vi i fællesskab kan fortsætte arbejdet for en god start på livet for alle børn på Bornholm. 2) Kirkens Korshærs Børnecafé i Aakirkeby er et tilbud til netop sårbare såvel som økonomisk trængte familier på Bornholm. Vi ser og genkender en række af de problematikker, som I fra politisk side ønsker at løfte og tage fat på. Men hvilken rolle kan vi som civilsamfundsorganisation spille fremadrettet i at bidrage til visionen i De Små Børns Bornholm? Vi håber at se så mange som muligt til et par gode og interessante timer i samtalens tegn, hvor vi kan lære hinanden bedre at kende omkring en vigtig lokal sag for Bornholms mindste.

Om arrangementet

Debat - Børn, unge og undervisning - Socialpolitik og integration

Kirkens Korshær Storkøbenhavn og Bornholm

10.00-12.00

A32 – Kirkens Korshær

Hverdagen i Børne/familie-arbejdet

Her gives der er en bredere præsentation af, hvilke helt konkrete udfordringer de mennesker der kommer i vores børne/-familiestøttende arbejde har i deres dagligdag. Der kommer både eksempler på gode historier og så belyser vi udfordringerne (forventninger, sårbarhed, fattigdom, ensomhed) - de tendenser vi ser i samfundet generelt. Yderligere tales der om nedenstående spørgsmål i et forsøg på at skabe en samtale om, hvordan vi som samfund i fællesskab kan bidrage til at løfte opgaven med at tage vare på udsatte børnefamilier: Hvordan skaber vi kontakt til de lokale familier på Bornholm? Hvad gør det svært at komme ind over dørtærsklen?

Om arrangementet

Reception/salon - Børn, unge og undervisning - Socialpolitik og integration

Kirkens Korshær Storkøbenhavn og Bornholm

13.00-14.30

A32 – Kirkens Korshær

 

Kontakt
Sille Alstrup Yrt - politisk konsulent

Sille Alstrup Yrt

Politisk konsulent

40 29 15 67

Say@kirkenskorshaer.dk
Tobias Sonne Olsen - pressekonsulent

Tobias Sonne Olsen

Pressekonsulent

29 32 13 72

tso@kirkenskorshaer.dk