Nyhed

Heinz Wolf genudnævnt til Rådet for Socialt Udsatte

Chefkonsulent og leder i Kirkens Korshær Heinz Wolf er blevet genudnævnt til Rådet for Socialt Udsatte. Her skal han de næste fire år være med til at sikre, at socialt udsatte mennesker får en stemme og bliver hørt politisk.

heinz wolf

Social- og Ældreminister Astrid Krag har netop udnævnt et nyt Råd for Socialt Udsatte. Blandt de ni, som er blevet udpeget til at sidde i rådet, er leder og chefkonsulent i Kirkens Korshær Heinz Wolf. For ham er der ingen tvivl om vigtigheden af, at Kirkens Korshær med sin plads i rådet kan være med til at præge socialpolitikken og få området sat på den politiske dagsorden.  

- Mange af de mennesker, som kommer hos Kirkens Korshærs har ikke en stemme, der kan råbe op og gøre opmærksomhed på sociale uretfærdigheder, ulighed i samfundet og fattigdom. Derfor skal vi kæmpe for bedre forhold og betingelser for de mest sårbare mennesker i det danske samfund, siger han. 

Læs mere om Heinz Wolf og hans arbejde: 'En stilling med mange kasketter'

 

Hos chef for Kirkens Korshær Jeanette Bauer vækker nyheden om genudnævnelsen glæde. For det understreger den styrke, som Kirkens Korshær har som fortalere for nogle af samfundets allermest udsatte mennesker.  

- Som organisation er en af vores allervigtigste opgaver at gøre opmærksom på og protestere over de vilkår, vi som samfund byder nogle af vores allermest udsatte mennesker. Derfor er det vigtigt, at vi med vores plads i rådet får mulighed for at give dem en stemme og for at kæmpe deres sag, siger hun. 

- Samtidigt er genudnævnelsen af Heinz Wold en understregning af, at Kirkens Korshær er og bliver en aktør i civilsamfundet, som man lytter til og tager alvorligt. Det skal vi være stolte af.  

Der er masser af tage fat på 

Heinz Wolf har siden 2020 siddet i det tidligere Råd for Socialt Udsatte. En periode, som har været præget af, at rådet skulle finde en ny måde at arbejde på. Derfor ser han frem til den kommende periode, hvor det arbejde skal føres ud i livet. For der er - som han siger - masser at tage fat på.  

Rådet for Socialt Udsatte

Rådet for Socialt Udsatte er et uafhængigt organ, som er nedsat af Social- og Ældreministeren. Det har til opgave at være talerør for socialt udsatte mennesker i Danmark og rådgiver regeringen og Folketinget om de problematikker, som er indenfor området.  

Medlemmerne udpeges af den siddende minister for en firårig periode. 

- Der bliver flere og flere fattige børn og familier. Samtidigt er der en stadig større digitalisering af samfundet, som mange socialt udsatte mennesker har svært ved. Der skal vi finde gode måder at støtte og hjælpe dem, siger han og fortsætter: 

- Der er også kommet en tiårig psykiatriplan, som vi skal sørge for virker efter hensigten for udsatte mennesker. Og så skal hjemløsereformen foldes ud på en måde, så hjemløse mennesker kan komme i en god bolig med den rette støtte.  

Minister ser frem til samarbejde 

Udover Heinz Wolf er yderligere fem medlemmer af Rådet for Socialt Udsatte genudnævnt, ligesom der er blevet udnævnt to yderligere medlemmer af rådet.  Social- og ældreminister Astrid Krag (S) ser frem til samarbejdet med det nye råd: 

- Rådet får i de kommende år en særlig vigtig opgave med at følge hjemløseområdet i forbindelse med den nye hjemløseaftale og understøtte, at udsatte mennesker får mulighed for at bidrage med viden og erfaringer, lyder det i en pressemeddelelse.  

Det nye råd træder til ved årsskiftet, hvor Rådet for Socialt Udsatte også får ny formand. Efter to år overlader Vibe Klarup nemlig posten til Kira West, som er forstander på Reden i København, medlem af Rådet for Socialt Udsatte og tidligere formand for Region Hovedstadens Udsatteråd.  

Medlemmer af Rådet for Socialt Udsatte

Fra årsskiftet består Rådet for Socialt Udsatte af følgende personer:

  • Kira West (formand), forstander for krisecenteret Reden og KFUK’s Sociale Arbejdes Krisecenter 
  • David Adrian Pedersen, formand for De Anbragtes Vilkår 
  • Christina Strauss, formand for SAND 
  • Anja From, formand for Udsatterådet i Esbjerg Kommune 
  • Knud Kristensen, medlem af Det Etiske Råd, forhenværende formand for SIND 
  • Majbrit Berlau, næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation 
  • Heinz Wolf, chefkonsulent i Kirkens Korshær og leder af varmestue 
  • Cliff Kaltoft, sekretariatschef i Landsforeningen af Væresteder 
  • Nina Brünés, faglig konsulent for socialsygeplejerskerne i Region Hovedstaden