Nyhed

Mød Kirkens Korshær på Folkemødet

Igen i år kan du møde Kirkens Korshær på Folkemødet. Hver dag kan du deltage i events, hvor du kan høre mere om, hvordan vi hjælper udsatte mennesker i hele Danmark. Vi håber, at I vil kigge forbi, så vi sammen kan blive klogere.

Kirkens Korshær på Folkemødet

Torsdag den 16. juni 2022 

Livet på gaden – 2 hverdagsfortællinger  

SAND, de hjemløses organisation, og medarbejdere fra Kirkens Korshær fortæller om livet som hjemløs anno 2022. Bliv klogere på det liv udsatte lever på gaden, deltag i debatten og kom med din mening. Hvad vil vi som samfund være bekendt? Hvor længe er det i orden mennesker lider, fordi systemer ikke virker? Måske du selv har en erfaring du vil dele. I 110 år har Kirkens Korshær været tilstede med hjælpearbejde i Danmark. Meget har ændret sig, men det er fortsat ikke lykkes at bygge en velfærdssamfund, der reelt er til for de mest udsatte. Sikkerhedsnettets huller lader fortsat alt for mange falde igennem. Mere end 6.000 hjemløse i Danmark! Bliv klogere gennem hverdagsfortællinger - bliv måske også klogere på din egen holdning. 

Om arrangementet

Hvem: Kirkens Korshær Storkøbenhavn og Bornholm sammen med SAND - De hjemløses landsorganisation

Hvornår: 11.30 - 12.00

Hvor: A22

Udsathed i Danmark – 10 billeder – 10 spørgsmål  

Gennem 10 billeder berøres nogle af de udfordringer, der er for udsatte mennesker i Danmark. Ta´ stilling til de 10 spørgsmål! Måske udfordres du, når du konfronteres med det vi byder udsatte mennesker i Danmark. Måske overraskes du. Måske har du løsninger og kan bidrage. 

Om arrangementet

Hvem: Kirkens Korshær Storkøbenhavn og Bornholm 

Hvornår: 14.00 - 15.00

Hvor: A22

Fredag den 17. juni 2022 

Madpakker og jordbærmadder – de sårbare børn i Danmark?  

Smør madder i Børnecafeen og mød medarbejderne fra Kirkens Korshærs børnecafeer på Christianshavn og i Aakirkeby til en samtale om børneliv i Danmark anno 2022. Hvem er de sårbare familier, hvorfor ender de som "de fattige familier"? I Kirkens Korshærs familiestøttende arbejde møder vi familier for hvem det er rigtig svært at få hverdagen til fungere, og for hvem det er svært at ændre den livssituation de er i. Du vil høre eksempler på de familier vi møder og høre om de ting, vi hjælper familierne med - alt fra madpakker til sommerferie og vigtigst af alt - nogen at dele hverdagens udfordringer med. Ofte gør den lille hjælp en stor forskel. Vi smører madpakker - mange madpakker - da nok mad er en af de ting fattige familier må undvære - derfor har vi samtaler over arbejdet med at smøre mad. 

Om arrangementet

Hvem: Kirkens Korshær Storkøbenhavn og Bornholm 

Hvornår: 10.30

Hvor: A22

Klimaindsats = social indsats gennem genbrug  

I "genbrugsbutikken" kan du selv afprøve dine evner i sortering, prissætning mv. Samtidig får vi en snak om, hvordan 250 genbrugsbutikker bliver til socialt arbejde i hele Danmark - hvordan midlerne er med til at finansieret måltider, sengepladser, varmestuer, kaffen osv. 

Om arrangementet

Hvem: Kirkens Korshær Storkøbenhavn og Bornholm 

Hvornår: 15.00 - 17.00

Hvor: A22

 Børnecafeen i Aakirkeby - hvem er de "sårbare" familier? 

Debat om civilsamfundsindsatser. Rikke Mari Christiansen har for et år siden været med til at starte en børnecafe i Aakirkeby. Her møder hun de familier, der enten ikke række ud efter hjælpen i det offentlige, ikke får den hjælp eller har brug for mere end de indsatser det offentlig tilbyder. Uanset omfanget af velfærdsstaten er der fortsat behov for civilsamfundsindsatser - fællesskaber, hjælp i hverdagen, økonomisk hjælp, ferie hjælp osv. For nogle familier magter de ikke offentlig hjælp - det kræver ressourcer at få hjælpen. For nogle er det et fravalg - de ønsker ikke de rammer der er for hjælpen. Hvem er de fattige familier? Hvordan vi støttes familierne? Og hvad er det civilsamfundet og lokalområdet kan? 

Om arrangementet

Hvem: Kirkens Korshær Storkøbenhavn og Bornholm 

Hvornår: 14.00 - 15.00

Hvor: A22

Lørdag den 18. juni 2022 

Invisible Eyes – hjemløses egen fotoudstilling  

Invisible Eyes er en fotoudstilling med hverdagsmotiver fra gadelivet. Alle billederne er taget af hjemløse brugere med tilknytning til – og støtte fra – Fedtekælderen. Billederne har været udstillet forskellige steder og nu også på Folkemødet. Her kan alle, der havde lyst, komme forbi og få et sjældent indblik i menneskers liv på gaden . På den ene side er mange af Kirkens Korshærs brugere enormt synlige i gadebilledet, men når deres liv alligevel ender med at være usynlige, handler det nok mere om samfundets blinde øje, end det handler om, at de hjemløse skjuler sig. Derfor passede navnet på udstillingen, ”Invisible Eyes” perfekt både på udstillingen og problemstillingen generelt.

Du kan finde et galleri med et udvalg af de fotografier, der blev udstillet, samt en beskrivelse af projektet på både engelsk og dansk, ved at følge linket her invisible eyes: gadelivet set med hjemløses øjne

Om arrangementet

Hvem: Kirkens Korshær Storkøbenhavn og Bornholm 

Hvornår: 10.00 - 12.00

Hvor: A22

Genbrug er alt andet end affald  

Vi taler meget om de positive effekter af genbrug – og med god grund, for der er mange. Det skaber muligheder for, at den enkelte kan have et mere bæredygtigt forbrug, at samfundet kan komme tættere på klima- og miljømålene og at humanitære nødhjælpsorganisationer kan udføre deres arbejde. For slet ikke at tale om gevinsten ved frivillighed og lokalt forankret engagement. Men for at kunne opnå alle de positive effekter ved genbrug, er det nødvendigt, at de rigtige omstændigheder er der. For hvornår er noget genbrug – og hvornår bliver det til skrald? Kom med, når vi beder både dig og en række politikere om at vurdere forskellen på skrald og affald. Helt bogstavelig talt. Vi diskuterer bagefter de praktiske konsekvenser ved reglerne for skrald og genbrug og taler om barriererne for et genbrugsbaseret og bæredygtigt samfund forhåbentlig i dag. 

Om arrangementet

Hvem: Kirkens Korshær Storkøbenhavn og Bornholm, Røde Kors og Dansk Affaldsforening

Hvornår: 13.00

Hvor: G2 - PFA

Social Tombola – får du gevinst eller nitte i dit liv 

Gevinst eller nitte - er tilfældigt ved et træk i tombolaen. Men er det også tilfældigt i livet? Hvem har muligheder og hvem har ikke? Hvorfor er der fortsat stor ulighed i Danmark - både socialt og økonomisk? Få en snak med Kirkens Korshær og erfaringer fra 110 års hjælpe arbejde. 

Om arrangementet

Hvem: Kirkens Korshær Storkøbenhavn og Bornholm 

Hvornår: 15.30 - 17.30

Hvor: A22