Nyhed

Puljemidler sikrer sårbare familier en uforglemmelig ferie

Med puljemidler fra Socialstyrelsen kan Kirkens Korshær hen over sommeren og efteråret inviterer socialt udsatte børn, unge og familier på ferie. Det giver uforglemmelige minder, nye fællesskaber og mod på livet.

For fattige og sårbare børnefamilier kan bare det at få råd til en is være svært, men i Kirkens Korshærs familiestøttende arbejde får familierne hjælp til at skabe gode sommerminder.

Sommeren er over os og industriferien fuld i gang. Efter et langt år med hjemmeskoling, lukkede institutioner og fritidstilbud glæder de fleste børnefamilier sig til en fælles ferie. Til sammen at tage på stranden, i zoologisk have eller måske en tur i Lalandia.

Men der er også familier, hvor det økonomiske og mentale overskud er i bund. Familier, der om nogen trænger til et pusterum efter et år med corona, der har tæret på i forvejen sparsomme ressourcer.  

Derfor har Kirkens Korshærs familiestøttende arbejde søgt socialstyrelsen om penge til at invitere familierne på en uforglemmelig sommerferie. Og med en bevillig på 625.000 kroner, kan 11 af Kirkens Korshærs 12 familiestøttende tilbud hen over sommeren inviterer 195 børn, 30 unge og 103 forældre på ferier og lejrture.

Mere end gode minder

Alle de planlagte aktiviteter handler om at give familierne nogle uforglemmelige oplevelser. Samtidigt er der fokus på aktiviteter, der kan styrke børnenes trivsel, læring og netværk.

Ved at tage af sted sammen med andre familier i lignende situationer håber Kirkens Korshær på at mindske stigmatiseringen for familierne og give dem nye fællesskaber. Samtidigt skal det være med til at styrke selvværdet hos både børn og voksne, og give dem nyt mod på livet og hverdagen.

En ferie alle børn drømmer om

De familier, der er i kontakt med Kirkens Korshærs børne- og familiestøttende arbejde, har mange forskellige problemstillinger tæt inde på livet. De er udfordret af psykisk eller fysisk sygdom, dårlig økonomi, spinkle netværk og et manglende overskud i hverdagen.

Det gør det ofte svært for familierne selv at planlægge ferieture og udflugter, for det kan virke uoverskueligt både mentalt og økonomisk. Men med puljemidlerne har Kirkens Korshær mulighed for at inviterer dem på en uforglemmelig ferie, som de ellers ikke ville få mulighed for at give deres børn, fortæller Lene Højland Larsen, leder af Kirkens Korshærs Børne- og Familiearbejde i Aalborg, Brønderslev, Thisted og Frederikshavn. Hen over sommeren og efteråret inviterer Kirkens Korshær i de fire byer nemlig familierne med på weekendtur til badelandet Lalandia.

- Med weekendturerne giver vi udsatte børnefamilier mulighed for en, for dem økonomisk hel uoverkommelig ferie, som alle børn drømmer om, siger hun.

- Vi giver dem dejlige ferieminder om sjove aktiviteter sammen med familien, som de kan tage med sig ind i hverdagen, det venter. Samtidigt skaber det netværk sammen med andre familier med lignende udfordringer i livet, så de ikke føler sig så stigmatiserede.

Hvert år sender Kirkens Korshær udsatte børnefamilier på sommerferie
En tur til havnen for at fange krabber eller små fisk er med til at give et afbræk fra en ikke altid nem hverdag.

Nyt mod til de unge

I Herning og Holstebro er det blandt andet gruppen af børn og unge mellem 12 og 18 år, der skal på afsted sammen. For her har man planlagt en weekendtur for de unge, hvor de kan komme afsted uden deres forældre.

På turen skal de bruge dagene på aktiviteter som fælleslege, gode samtaler og et besøg på Fregatten Jylland. Men weekendturen er også en mulighed for at få snakket med de unge om de ting, som rør sig i deres liv, fortæller Birthe Mygind Thorup, leder af det sociale arbejde i Kirkens Korshær Herning-Holstebro.

- Det handler for os om at give dem et frirum, hvor de har anerkendende og nærværende voksne, som vil dem og kan guide dem i deres udfordringer, siger hun.

- Men vi giver dem også mod til at søge et fritidsjob, tage på efterskole, starte i fritidsklub og andre tilbud. Samtidigt med, at vi giver dem et fællesskab, hvor de kan møde andre unge, der kender til problematikkerne i at vokse op med sårbare forældre, der kæmper med udfordringer af både psykisk og økonomisk karakter.

Det planlægger Kirkens Korshær

Aalborg, Brønderslev, Thisted og Frederikshavn

Weekendtur for sårbare og udsatte børnefamilier til Lalandia i Billund med ophold i feriehusene og med aktiviteter udendørs, i badelan, i legeland med mere.

Herning og Holstebro

Weekendtur på Danhostel Ebeltoft for unge mellem 12 og 18 år. På programmet er fælleslege, netværksskabende samtaler og besøg på Fregatten Jylland.

Weekendophold på Tangsøcentret for sårbare og udsatte børnefamilier. Her skal de blandt andet på udflugt, i svømmehallen, lave kreative aktiviteter og lave mad sammen.

Randers

Ferielejr for sårbare og udsatte børnefamilier på en nedlagt efterskole. På lejren skal de blandt andet en tur til Hjerl Hede, fisketur, krabbefangst, have besøg af en tryllekunstner og lave helstegt pattegris.

Drejervej (København)

Ferielejr for enlige mødre og deres børn i Landal Feriecenter i Middelfart. Her skal de blandt andet på opdagelse i naturen, lave fysiske aktivitetsudfordringer, sammen få kulturelle og kreative oplevelse samt lave mad sammen.

Christianshavn og Aakirkeby

Fælles ferielejr i Aakirkeby for sårbare og udsatte børnefamilier. Her skal de to børne- og familiestøttende tilbud mødes og lave fællesaktiviteter på tværs af byer og familier. Blandt andet skal de dyrke sport, på udflugter og være fælles om madlavning.

Nordborg (Sønderborg)

Weekendophold for sårbare og udsatte børnefamilier. Familierne skal ud og gå, lave forskellige kreative aktiviteter og lege.

Weekendophold for de unge i en spejderhytte. Her skal de blandt andet lave fælles lege, have netværksskabende samtaler og lære at lave mad.

Kirkens Korshærs børne- og familiestøttende arbejde

Kirkens Korshær driver børne-, unge- og familiestøttende arbejde 12 steder i Danmark – Aalborg, Brønderslev, Herning, Holstebro, Horsens, Silkeborg, Nordborg, Thisted, Aakirkeby, Frederikshavn og Drejervej og Christianshavn i København. Her hjælper vi mennesker, der ofte har oplevet omsorgssvigt, har dårlig økonomi, dårlige relationer, og psykiske og fysiske helbredsproblemer. 

Hjælpen består af bl.a. madpakker, tøjuddeling, rådgivning, og tilbud om udflugter og sommerlejre.

Har du, eller nogen du kender, brug for hjælp - eller vil du gerne hjælpe? Så skal du tage kontakt til det nærmeste børne- og familiestøttene arbejdssted.

 

Har du brug for hjælp?

Har du, eller nogen du kender, brug for hjælp - eller vil du gerne hjælpe? Så skal du kontakte det nærmeste sociale arbejdssted, også hvis det drejer sig om sommeren. Find det nærmeste sociale arbejdssted her.