Nyhed

En stor dag: Statsministeren og borgmester på besøg

Statsminister Mette Frederiksen (A) og Holbæks borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen (A) var d. 30-03-2023 på besøg i Kirkens Korshærs varmestue “Klostercafeen” i Holbæk.

Der var kaffe på kanden, ternet dug på bordene og en forventningsfuld stemning i luften, da Kirkens Korshær varmestue i Holbæk fik besøg. Chef for Kirkens Korshær, Jeanette Bauer, bød nemlig statsminister Mette Frederiksen (A) og byens borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen (A) indenfor. 

I dagens anledning var der kylling med salat på menuen, en af statsministerens livretter. Da alle var mætte, var det tid til samtaler med nogle af de mennesker, som kommer i varmestuen – og de frivillige, som hjælper til. Om betydningen af at være en del af et fællesskab og den værdighed og tryghed, det giver. Om hvor vigtigt det er, at man kan få hjælp samlet et sted, hvor man bliver mødt i øjenhøjde, og hvor man ikke behøver at passe ned i en bestemt kasse. 

For varmestuen er et fristed, hvor udsatte og sårbare mennesker kan komme og være. Her er fællesskab, gode øjeblikke og en mulighed for at få dækket de mest basale behov. Snart flytter varmestuen over i nye lokaler, hvor de fysiske rammer skal være med til at øge trivslen og sikre, at alle får den hjælp, de har behov for og ønsker. 

Fra rød til blå. Kirkens Korshær åbner ofte dørene for politikere. Så vi kan fortælle, hvad vi ser, hører og oplever. Og så vi kan være talerør for de mennesker, der ikke har så let ved at tale selv – men som vi møder hver dag landet over. 

Det er så vigtigt, at politikerne har øje for socialt udsatte mennesker og deres behov. Derfor var det en stor dag, da statsministeren og borgmesteren kom på besøg i Holbæk.